KADINLARDA AKINTI NEDEN OLUR?
Yazımızda sizlere akıntının neden oldugu ve neden kaynaklandıgı hangi dönemlerde olup olmadıgını açıklamak ve inceleyerek sizleri aydınlatmak istedik.. Akıntı nedir? Akıntıya sebep olan etkenler nelerdir? Akıntı çeşitleri nelerdir? Akıntı tedavisi nasıl yapılır?
AKINTI NEDEN VE NİÇİN OLUR?
Vajina bölgesinde ki bölgenin doğası gereği nemli bir yapıya sahiptir. Vajina çevresinde ki salgı bezlerinden salgılanan sıvıların bu alanı nemli bir hale sokar. Nemlilik dediğimiz ıslaklığın artması ise kadınlarda akıntıyı oluşturmaktadır. Aslına bakarsanız genellikleakıntının rengi ve kokusu, bu akıntının bayanda hastalık habercisi olup olmadığının bir belirtisi olabilir.
Yukarıda da kısaca değinildiği gibi akıntıların büyük bir oranı normaldir. Biz bunlara tıp dilinde “Fizyolojik akıntı” adını vermekteyiz. Bu tip akıntılar tamamen tehlikesiz olan akıntılardır. Peki, nasıl anlaşılır akıntının fizyolojik olup olmadığı. Akıntılar, sürekli, kokusuz ve renginin şeffaf beyaz ya da açık sarı olması, idrar yaparken yanma, kanama, ağrı gibi durumları meydana getirmiyorsa bir sorun teşkil etmemektedir. Ne işe yarar o zaman bu akıntı. Kadın vajinasını mikroplardan korur, Cinsel ilişki sırasında kayganlık sağlar, hamilelik öncesinde vajinaya düşen spermlerin rahme ulaşmasını kolaylaştırır, bünyesinde topladığı mikropların dışarıya atılmasını sağlar.
Fizyolojik olmayan akıntılar ise genelde çevresel sebeplerden dolayı oluşan hastalıklardan kaynaklanmaktadır. Fizyolojik olmayan akıntılar, sarı yeşil rengi, kötü kokusu, beyaz çökelek gibi pütürlü yapısı, kaşıntı, yanma ve ağrı gibi etkilerinden anlaşılabilmektedir.
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.